Welk type kassasysteem hebben we ontwikkeld?

Onze oplossingen zijn gemaakt in NodeJs en VueJs, aangevuld met een PHP admin interface en Mysql Database met PHP Rest api. Al onze server instances worden tevens via docker beheerd en aangestuurd.

Waarom deze keuzes van tech stack?

De combinatie van NodeJs & VueJs met de restful PHP api levert een aantal voordelen voor een systeem zoals het onze. Stel u even de situatie voor van een school met een aantal vestigingen.Al deze vestigingen hebben op nagenoeg dezelfde tijd hun middag service, waarbij we zowel per terminal een rij hebben van leerlingen die iets willen nuttigen, alsook een rij van leerlingen die enkel het systeem gebruiken om enkel hun aanwezigheid aan te geven.

Deze situatie levert een kluwen van een groot aantal transacties op korte tijd, gepaard met in de meeste gevallen uitgebreide business logic om bepaalde regels toe  te passen. Is de aanwezigheid al geregistreerd van deze leerling bij deze aankoop? Is er al een bedrag aangerekend voor de aanwezigheid (stoeltjesgeld), en moet dat met deze aankoop terug betaald worden?… Hoewel deze business logic redelijk uitgebreid is in functionaliteit is het zeer klein in cpu-vereiste.

Deze zeer specifieke situatie vraagt om een aanpak waarbij elke schakel zijn kracht dient te gebruiken en waar bottlenecks moeten vermeden worden. 

Future proof kassasysteem

We werken met de meest moderne technologieën zodat onze software ten allen tijde mee kan. De componenten en talen die we gebruiken worden constant up-to-date gehouden door middel van package managers en manuele updates wanneer de situatie dit vereist. Ook naar Server beheer nemen we de laatste nieuwe best practices ter harte. Zo werken we eveneens met Docker om de zowel de ontwikkeling als de deployment via een gestroomlijnde en veilige manier te doen of eventuele server-haperingen  onmiddellijk en pijnloos op te vangen.

Eigen ontwikkeling van het kassasysteem

De software wordt volledig door ons beheerd, hiermee willen we zeggen dat hoewel er bepaalde bestaande componenten gebruikt worden, we wel altijd het volledige beheer hebben over de software zelf en alle ontwikkeling ook altijd volledig in handen hebben.

Support

Doordat we cloud first werken kunnen en toch klantspecifieke data apart houden kunnen we veel zaken naar onderhoud en support op afstand doen, zonder dat we tot bij u moeten komen. Ook deployen we onze software zelf, U dient ons enkel toegang te verschaffen tot uw devices, en wij maken alles in orde met slecht minimale effort van uw kant (eventueel een device inpluggen of testen).